50 nyanser av honom

 
 
 
Tänkte vänta tills jag gjorde mitt prov på torsdag för att skriva ett inlägg men...läste ut en bok nyss och vill skriva av mig! Dessutom hatar jag att lämna bloggen tom en dag! Men det får bli så lite framöver tyvärr! :(
 
Har precis läst ut 50 Shades of Grey, andra boken. Har inte börjat med tredje boken..men ska göra det så snart jag är färdig med alla prov! 
På svenska heter böckerna 50 nyanser av honom, 50 nyanser av mörker och 50 nyanser av frihet. 
 
Bokus Bokhandel om handlingen:
När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...
 
 
Jag vill börja med att säga att den är inte dålig. Handlingen är otroligt bra faktiskt men inte i första boken! Dock kan jag inte säga detsamma om språket eller hur hon skrivit den, men gillar storyn. Även om det ibland är skrattretande! Tycker det är så synd att folk förbiser handlingen för att det mesta är porr. Det var såklart, intima scener, väldigt intima scener! Jag har sagt innan att "The Moreno Brothers" serien var intim, men detta var verkligen in i varenda detalj. Det var så tråååååkigt att läsa de scenerna, för det upprepades hela tiden och det var inte "love" inblandad så att säga! Om ni läser boken kommer ni fatta precis vad jag menar om ni inte redan gjort det! Tycker början är så "fångande", den drar in en i boken på 2 millisekunder!!! Älskar sådana början, det är så spännande och nervöst även om man vet ibland vad som kommer hända.
 
Tycker ändå att 1a boken inte ens borde vara med! Den är bara tråkig och intim, MEN det finns de scener man bara älskar och scener som är tråkigt och överdrivet enligt mig. Fattar inte hela grejen med "åå det är porrbok" för att det finns böcker precis som den också ju? Och folk glömmer handlingen, den är ju superbra! Hörde att det var fanfiction av Twilight, och tro mig, det gjorde mig så glad!! Andra boken är HELT FANTASTISK, den är såå mycket bättre än ettan, för här är det faktiskt äkta kärlek och man kan verkligen se de här karaktärerna (gjorde ont i hjärtat att skriva det ordet, för mig är de personer och inte karaktärer...) framför sig och man kan leva sig in i deras värld. Vill bara tillägga att det finns folk som är väldigt känsliga över att serien är intim och då kanske man inte ska läsa boken, men storyn är ju så braaa!!  
 
 
 
Känner också att författaren ville hitta något som inte var övernaturligt men ändå annorlunda och då valde hon just det Chirstian Grey är, men hon är grym på att få en att tappa hakan eller bli glad och varm i hela kroppen av hur sött Christian är! Det var verkligen så att man kände det hela i hjärtat, jag gick runt och hade kvar den känslan i kroppen hela dagen, vare sig det var shock, otroligt glad eller rädd och osäker! Jag vill får bort bilden alla har i huvudet om att det är en porrbok och få de att inse hur bra handlingen är! Speciellt andra boken. för det är då det hela börjar!! Hoppade över massa scener, inte bara för att det var porr utan för att det var så tråkigt. Det finns scener som jag ville spy över, det var så vidrigt, kan inte förklara utan att spoila men det var inte det intima, utan  något de gör efter den där intima scenen. 
(Bibliotekarien i 5an gav mig en bok som var väldigt intim också, så jag är faktiskt van men detta var kanske lite på en annan nivå den här gången... men ändå haha!) 
 
BOKEN HADE VARIT SÅ BRA UTAN DE DÄR SCENERNA! Det var bara tråkigt, kunde inte Christian vara något annat...vad som helst...en myra? ost? en elefant? VAD SOM HELST?!
 
En grej jag störde mig på väldigt mycket är att språket är så brittiskt men de är i seattle och portland, alltså amerika! Men detta är så bara för de som läser boken på engelska!! Jag kom dock in i boken efteråt men man läste med en brittiskt dialekt i början. Språket var verkligen det sämsta jag läst!
 
SPOILER...eller det är inte spoiler men vill inte ge er en känsla om Christian Grey som ni bär med er när ni läser boken. Det är just därför jag inte gillar att läsa om hur en bok är på bloggar om inte jag redan läst boken...förstår ni vad jag menar? För det blir liksom spoiler men ändå inte! 
 
---------------------------------
 
I alla fall...jag tyckte bara det var jobbigt med Christian när han AVGUDADE Anastasia i andra boken. Det var så sött och värmde hjärtat men ibland var det bara lägg av hon är en människa, inse att du är värd något!
 
 
Boklandskapet
2014-05-15 @ 21:15:45
URL: http://boklandskapet.blogg.se

Tyvärr så var första boken så otroligt tråkig handlingsmässigt att jag faktiskt inte kände mig ett dugg peppad att fortsätta med serien. Riktigt tråkigt. Tror den skulle ha blivit ännu mer bra om inte första boken ENDAST handlade om sex. okej lite handling finns det ju men överlag var det som i beauty and beast bilder this is porn xD haha fin blogg förresten har varit inne en del senaste veckan. :D

Svar: Joo, precis håller med dig!!! Fast andra boken är faktiskt bättre, den mjuknar upp liksom...meeen nu läser jag trean och är inte alls lika pepp på att fortsätta...men får se hur den är den här gången haha!Och neejjj!!! Vaad glad jag blir, tack så hemskt mycket!! Detsamma!! Verkligen!!
drugscalledbooks.blogg.se




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

drugscalledbooks.blogg.se

Eftersom jag älskar böcker så vill jag alltid dela med mig om vad jag tycker efter det att jag läst ut en bok.... Då kan man ju så klart prata med vänner om böckerna..men ibland är det inte samma känsla att prata med någon som inte har någon "passion" för böcker. Och om de nu hade det, så är det ändå liksom roligare och skönare att skriva ut det. Jag får ut mer känslor av att skriva. Vill bara tillägga att jag tänker inte vara formell när jag skriver om böckerna. Nä, jag vill kunna fangirla och ha kul när jag skriver ut mina känslor!!

RSS 2.0